Κοπή βασιλόπιτας και βραβεύσεις - 2016

Εκτύπωση

Την περασμένη Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, Ημέρα των Φώτων, η Αδελφότητα έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση είναι ευκαιρία για να συγκεντρωθούν οι χωριανοί για τον αγιασμό των υδάτων και τις καθιερωμένες ευχές για τον καινούργιο χρόνο, αλλά και για να γνωρίσουν τους νέους φοιτητές.

Με το τέλος της λειτουργίας, οι χωριανοί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Πνευματικό Κέντρο, και με καφέ και μπισκότα κάθισαν στις θέσεις τους και ξεκίνησε η προβολή παλιών φωτογραφιών, μέχρι τις 11:00' όταν και με την άφιξη χωριανών από τα Γιάννενα, άρχισε η κύρια εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας υποδέχτηκε τους καλεσμένους και, εκμεταλλευόμενος την παρουσία πάνω από 100 χωριανών, αναφέρθηκε σε διάφορα σχετικά θέματα:

  • ανάγκη για κλιματιστικό για την Πινακοθήκη Μελιγγών και ελπίδες για σχετική δωρεά από χωριανό ή φορέα,
  • έγκριση από τον Δήμο Δωδώνης ποσού 15.000 ευρώ για αντικατάσταση των παραθύρων του κτιρίου του σχολείου,
  • ανάγκη κοινών συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Αδελφότητας με το Τοπικό Συμβούλιο, με σκοπό τον συντονισμό ενεργειών και επιδιώξεων,
  • ενέργειες και εργασίες για το Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών και την Βιβλιοθήκη Μελιγγών, και
  • έναρξη λειτουργίας Χορευτικού Τμήματος για παιδιά με υπεύθυνους τους Κωστούλα Θωμά, Τσιάλιο Δημήτρη και Πάνου Δημήτρη.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις νέων φοιτητών που κατάγονται από τους Μελιγγούς (Ζωή Σιώζου, Κατερίνα Τσιάλιου, και οι 2 εγγονές της Βασιλικής Ντάφλου, Χριστίνα και Ιωάννα), της πτυχιούχου νηπιαγωγού Μαρίας Γαλάνη-Σακκά και της αθλήτριας του ταε-κβο-ντο (με τόσες επιτυχίες για το 2015) Πηνελόπης (Πένυ) Τσιώλα. Οφείλουμε βέβαια ένα μεγάλο συγνώμη στη Σίλια Τσώλη, κόρη της Λένας Ντάφλου και του Χρήστου Τσώλη, που δεν είχαμε έτοιμο τον έπαινό της αλλά μάθαμε για την επιτυχία της μετά τις βραβεύσεις των υπολοίπων φοιτητών! Θα επανορθώσουμε στο άμεσο μέλλον.

Λίγο πριν την κοπή της βασιλόπιτας, ο πρόεδρος της Αδελφότητας παρέδωσε στις αδερφές Πένυ και Χριστίνα Πάνου του Δημητρίου ένα πολυμηχάνημα-εκτυπωτή-σαρωτή, δώρο της RAINBOW Waters, για να επιβραβεύσει την προσπάθειά τους για μάθηση ταυτόχρονα με την επιθυμία τους να ζούνε για μεγάλο χρονικό διάστημα της σχολικής χρονιάς στο χωριό τους, τους Μελιγγούς Δωδώνης.

Ακολούθησε χαιρετισμός και ευχές του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μελιγγών κ. Σταύρου Κωστούλα και ο παπα-Στέλιος αφού ευχήθηκε έκοψε τη βασιλόπιτα. Το φλουρί για φέτος έπεσε στην αγαπητή Γιώτα, σύζυγο του Ευρυσθένη Τσιάλιου.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Tuesday the 14th. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων