Φωτογραφίες από την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Αδελφότητας

Εκτύπωση

Πανηγυρική η επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Αδελφότητας.

Λίγο μετά τις 11:00', η αίθουσα της Πινακοθήκης Μελιγγών γέμισε από χωριανούς (τιμημένα παλιά στελέχη της Αδελφότητας αλλά και απλά μέλη της).

Στις πρώτες δύο σειρές καθισμάτων όλοι οι εν ζωή πρώην πρόεδροι της Αδελφότητας, εκτός του Αχιλλέα Νούτσου τον οποίο λόγοι προσωπικοί δεν του επέτρεψαν να έρθει. Μαζί τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Καραμπίνας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Λάζος, ο Δημοτικός Σύμβουλος χωριανός Βασίλης Μπακόλας, ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Δωδώνης χωριανός Γρηγόρης Γιαννάκης και οι Πρόεδροι του Συλλόγου Δραμεσιτών κ. Γιώργος Παπαθωμάς και της Αδελφότητας Μαντείου κ. Δημήτριος Λώλος.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Ντόβας Στέφανος, δημοσιογράφος και φίλος του χωριού μας, ξεκίνησε την εκδήλωση καλώντας τα 2 εν ζωή μέλη του 1ου Δ.Σ. της Αδελφότητας, κκ Θεοδόση Παρθενίου και Θανάση Τσιάλιο, οι οποίοι εξιστόρησαν στιγμές από τη γέννηση και ξεκίνημα της Αδελφότητας το 1976 στο μαγαζί του Αλκιβιάδη Παρθενίου, μαζί με σχεδός 2 δεκάδες χωριανών, αποτέλεσμα της ενεργοποίησης του συγχορεμένου Γιάννη Βραζέλη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμπίνας παρέδωσε στα 2 μέλη του πρώτου Δ.Σ. της Αδελφότητας τιμητικό δίπλωμα, και η εκδήλωση συνεχίστηκε με απονομές πλακετών στους προέδρους ιερέα Χρήστο Κασαγιάνη, Κων/νο Παππά, Γιάννη Θ. Τσάλιο, Δημήτρη Σιώζο, Γιώτα Παρθενίου, Δημήτρη Γούσια, Περικλή Πέτρου, Νικόλαο Σίμπα, Δημήτρη Πάνου και στον μακροβιότερο πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Βασίλη Βραζέλη. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η προσφορά τιμητικής πλακέτας στον ιερέα του χωριού π. Στυλιανό Σύμπα, σαν επίτημος πρόεδρος της Αδελφότητας αφού την δύσκολη στιγμή του 2004, όταν η Αδελφότητα παρέμεινε ακέφαλη (χωρίς Δ.Σ.) ο παπα-Στέλιος κράτησε τα βιβλία του συλλόγου και διάστημα μετά τα παρέδωσε σε επόμενη πρόεδρο (Βασίλη Βραζέλη).

Παράλληλα, τιμητικά διπλώματα απονεμήθηκαν σε μέλη των Δ.Σ. της Αδελφότητας που πρόσφεραν έργο και ιδέες  στη διάρκεια των 40 χρόνων λειτουργίας της. Παρόντες για τις απονομές αυτές ήταν Ναπολέοντας Κωστούλας, Παναγιώτης Καραγκούνης, Βαγγέλης Γούσιας, Ευάγγελος Σιώζος, Μιλτιάδης Σύμπας, Αιμίλιος Σακκάς, Μιχάλης Γούσης, Παναγιώτης Βραζέλης, Θανάσης Κωστούλας, Χριστόφορς Παρθενίου, Θεόφιλος Τσιάλιος, Κωστούλας Ιωάννης, Ρίτσα Νούτσου, Νικόλαος Σακκάς, Κωστούλας Σταύρος, Αχιλλέας Κασαγιάννης, Δημήτρης Μπακόλας, Λευτέρης Σιώζος, Ιωάννης Αθ. Τσιάλιος, Παναγιώτης Ράπτης, Βασίλης Κρανάς, Στέφανος Κων/νου Σακκά, Στέφανος Αιμ. Σακκά, Βασίλης Θανάσης, Βασιλική Τσαχαλά.

Ενδιάμεσα στις απονομές προβλήθηκαν φωτογραφίες που αφορούσαν την ανακοίνωση έγκρισης του καταστατικού της Αδελφότητας, φωτογραφίες από την περίοδο προεδρίας του Κων/νου Σακκά (ΚωσταΓκούρα), φωτογραφίες και σύντομα βίντεο του Ευρυσθένη Τσιάλιου από "Τα Μελιγγιώτικα 1984", φωτογραφίες του χορευτικού της Αδελφότητας και του Συλλόγου "ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ" και φωτογραφίες από τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών (1994).

Το τέλος της εκδήλωσης συνοδεύτηκε από μπουφέ με φαγητό και κρασί, μαζί με γλυκά που πρόσφερε η αγαπητή χωριανή κα. Βέτα Παρθενίου.

 

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Wednesday the 22nd. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων