Ι.Α.Μ.: Προσωπική εργασία - Μέρος Β'

Εκτύπωση

Σήμερα η πρώτη από δύο συνέχειες του σχετικού άρθρου για την προσωπική εργασία μεταπολεμικά, στο χωριό μας.
 
Η χωριανή μας, Χρύσω Περ. Παππά, κόρη του τότε Προέδρου της Κοινότητας Περικλή Παππά, με την ευκαιρία της ανάρτησης του δικού της ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΣ (απόδειξη παραλαβής) της πρόσκλησης για προσωπική εργασία, που δημοσιεύτηκε στο αρχικό άρθρο, θυμήθηκε χαρακτηριστικές στιγμές εκείνης της πρόσκλησης.

Η πρόσκληση αφορούσε εργασία των κατοίκων των Μελιγγών για την διάνοιξη του τελευταίου τμήματος  του δημόσιου δρόμου, κάτι που θα επέτρεπε να φτάσει στο χωριό μας αυτοκίνητο, δηλαδή το λεωφορείο της γραμμής. Η εργασίες είχαν ξεκινήσει μήνες πριν, στο σημείο που είχε σταματήσει ο δρόμος, στο Αλποχώρι. Από το σημείο αυτό ξεκίνησε η προσπάθεια να φτάσει ο δρόμος μέχρι τους Μελιγγούς, με προσωπική εργασία βέβαια των Μελιγγιωτών.

Φτάνουμε έτσι στον dating events in munster http://makse.com/?kremel=dating-albany-western-australia&30d=72 bonne phrase d'accroche site rencontre Full Article meilleur phrase d'accroche pour site de rencontre dating website weird rencontre fille cap-vert couples dating singles choisir son pseudo site de rencontre http://thenovello.com/alfondie/elkos/4630 Αύγουστο του 1957, όταν με μια τελευταία σειρά προσκλήσεων, οι κάτοικοι του χωριού δούλεψαν σκληρά για να ανοίξει το τελευταίο τμήμα του δρόμου για να φτάσει το λεωφορείο στην πλατεία του χωριού.

Ένα από τα εμπόδια, όμως, που έπρεπε να ξεπεραστεί ήταν η άρνηση της της συγχωρεμένης της Κώτσαινας να επιτρέψει τη διέλευση του δρόμου από τα κάτω όρια της μάντρας – ιδιοκτησίας της οικογένειάς της. Η κα Χρύσω θυμάται «…..φωνές και μεγάλες πέτρες πάνω από τα κεφάλια τους» καθώς δούλευαν στο σημείο λίγο μετά το νεκροταφείο.

Αντίθετα, όπως θυμάται η κα Χρύσω, η οικογένεια του Γιωργο-Ντάφλου δεν είχε φέρει αντίρρηση να περάσει ο δρόμος κοντά στα αχούρια της οικογένειας.

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Wednesday the 22nd. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων