"Καλοκαίρι 2014"

Συνεχίζοντας στο πνεύμα των προηγούμενων ετών, η Αδελφότητα των Απανταχού Μελιγγιωτών ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Μελιγγοί - Καλοκαίρι 2014".

"Αυτονόητος σκοπός» του προγράμματος είναι η οργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες) σε διαφορετικούς τομείς (πολιτισμός, καλλιτεχνία, αθλητισμός, λογοτεχνία, κινηματογράφος, θέατρο, ζωγραφική, γλυπτική, και φύση).

Στο τμήμα αυτό έχουν αναρτηθεί άρθρα σχετικά με εκδηλώσεις που έγιναν στα πλαίσια του "Καλοκαίρι 2014" στους Μελιγγούς.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Φινάλε των καλοκαιρινών εκδηλώσεων

Στο τελείωμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, το βράδυ της Παρασκευής 29 Αυγούστου και το απόγευμα του Σαββάτου 30 Αυγούστου 2014 θα γίνουν η 3η συνάντηση με παλιές φωτογραφίες του χωριού (ΠΡΟΣΟΧΗ στις 8:30' στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών) και η ποδηλατική (μη διαγωνιστική) κατάβαση από τον ΑηΛιά (συνάντηση στην πλατεία στις 5:00', αναχώρηση με αγροτικά στις 5:30').

 

Ρ α ν τ ε β ο ύ  λ ο ι π ό ν ,  Π α ρ α σ κ ε υ ή  β ρ ά δ υ  (8:30')  κ α ι  Σ ά β β α τ ο  α π ό γ ε υ μ α  (5:00').

"ΜΕΛΙΓΓΟΙ - Καλοκαίρι 2014" Δημιουργίες παιδιών (μέρος 3)

Μερικές ακόμη φωτογραφίες από μια από τις σημαντικότερες δράσεις του φετινού καλοκαιριού, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι όλοι οι Μελιγγιώτες ("ΜΕΛΙΓΓΟΙ - Καλοκαίρι 2014").

(για τις φωτογραφίες πατήστε κάτω δεξιά, στη λέξη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)

Περισσότερα...

"Καλοκαίρι 2014" Κινηματογραφική Δευτέρα με την ταινία "ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ"

Ύστερα από την διακοπή του 15Αύγουστου, συνεχίζεται τη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 ο κύκλος προβολών "Κινηματογραφική Δευτέρα" με την ταινία του μεγάλου έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, "ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ" (1970).

Στο site για τις ταινίες του Αγγελόπουλου, υπάρχει η παρακάτω περιγραφή της ταινίας  http://www.theoangelopoulos.com :

Μετά από χρόνια δουλειά στη Γερμανία, ένας άντρας επιστρέφει στο χωριό του, Τυμφαία της Ηπείρου: μια χούφτα πέτρινα σπίτια σε μια έρημη, τραχιά και αποδεκατισμένη περιοχή από.................. (επιλέξτε κάτω δεξιά τη λέξη:   Περισσότερα)

Περισσότερα...

"Καλοκαίρι 2014" Αθλητικά παιχνίδια για παιδιά

Σήμερα το απόγευμα, όπως και πέρυσι, θα συναντηθούμε στην πλατεία του χωριού για παιχνίδι.

Παιδιά δημοτικού και γυμνασίου θα χωριστούν σε ομάδες και θα παίξουν και θα διασκεδάσουν με αθλητικές δραστηριότητες – παιχνίδια, και έπαθλα δώρα εκπλήξεις.

Στην πλατεία του χωριού, στις 6:30’ το απόγευμα.

(δείτε τι έγινε πέρυσι πετώντας  ε δ ώ !  )

"ΜΕΛΙΓΓΟΙ - Καλοκαίρι 2014" Θεατρική Παράσταση

Ύστερα από πρόβες μηνών η παρέα που σχηματίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο (Θεατρική Ομάδα Μελιγγών) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ» του Δημήτρη Ψαθάστην πλατεία του χωριούτην Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, στις 9:00 το βράδυ.

Η είσοδος θα είναι βέβαια ελεύθερη.

Νέες και Νέοι του χωριού θα έχουν ετοιμάσει σπιτική λεμονάδα και βανίλια υποβρύχιο, που θα διατίθεται στους θεατές, προς ενίσχυση της Αδελφότητας.

Η Αδελφότητα και η Θ.Ο.Μ. ευχαριστεί την οικογένεια του Πάνου Μπακόλα για την οικονομική βοήθεια που προσέφερε για την έκδοση της αφίσας.

http://meliggoi.gr/index.php/2013-09-22-21-33-24/draseisekdiloseis/theatrikiomada

"ΜΕΛΙΓΓΟΙ - Καλοκαίρι 2014" Δημιουργίες παιδιών Νο2

Δεύτερη μέρα δημιουργίας των παιδιών του χωριού, η χτεσινή Δευτέρα!

Πάρτε μια γεύση από τα κατορθώματά τους! Τα δημιουργήματά τους!

Τα παιδιά που πήραν μέρος (μέχρι τώρα): Ελένη και Μιλτιάδης..................

Για φωτογραφίες από τις δημιουργίες των παιδιών, επιλέξτε κάτω δεξιά τη λέξη "Περισσότερα".

Περισσότερα...

"Καλοκαίρι 2014" από την προβολή της ταινίας "Ο Ψύλλος"

Είναι άγνωστο αν η προσφορά δροσερής σπιτικής λεμονάδας από νεαρές και νεαρούς του χωριού ήταν η αιτία για την αθρόα προσέλευση των χωριανών στην χτεσινή προβολή της ταινίας του Δημήτρη Σπύρου "Ο Ψύλλος" (που δεν θέλησε να γίνει ελέφαντας!).

Η λεμονάδα βέβαια εξαντλήθηκε και μείναμε να ακολουθούμε με προσοχή την ιστορία του Ηλία της ταινίας.

Προηγήθηκε η προβολή του 35λεπτου φιλμ από την εθελοντική δράση της Αδελφότητας στον............. (για επιπλέον πληροφορίες, πατήστε κάτω δεξιά, στη λέξη "Περισσότερα")

Περισσότερα...

"ΜΕΛΙΓΓΟΙ - Καλοκαίρι 2014" Δημιουργίες παιδιών

Ξεκίνησε χτες το απόγευμα, Κυριακή 3 Αυγούστου, ο κύκλος "Δημιουργίες παιδιών 2014".

Τα παιδιά ή και μεγαλύτεροι από παιδιά (ανάλογα το θέμα) πήραν την ιδέα της Αγνής για να ζωγραφίσουν το θέμα τους πάνω σε πιάτα που βρίσκονται εδώ και αρκετά χρόνια στο μαγειρείο (δώρο αγαπητού χωριανού για τα γλέντια της Αδελφότητας). Πρώτα, περάστηκε ένα βασικό..... (για τα υπόλοιπα, πατήστε κάτω δεξιά, στη λέξη "Περισσότερα").

Περισσότερα...

"Καλοκαίρι 2014" - Από την προβολή παλιών φωτογραφιών Νο2

Το σημερινό βράδυ παραπέμπει σε εκείνες τις συναντήσεις που δεν θες να τελειώσουν ποτέ!

Ενδιαφέρον μεγάλο από όλους τους ακροατές, ερωτήσεις και απορίες, πειράγματα, γέλια. "Ας δούμε και ένα ακόμη πακέτο φωτογραφιών" ή "Απόψε που είναι εδώ ο ΤΑΔΕ ας μας πει ποιος είναι σε εκείνη τη φωτογραφία που είδαμε προχτές".

(δείτε επιπλέον πληροφορίες πατώντας κάτω δεξιά στη λέξη "Περισσότερα")

Περισσότερα...

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Wednesday the 17th. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων