"Καλοκαίρι 2014" Κινηματογραφική Δευτέρα με την ταινία "Ο Ψύλλος"

Εκτύπωση

Συνεχίζεται και αυτή τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 ο κύκλος προβολών "Κινηματογραφική Δευτέρα" με την ταινία του Δημήτρη Σπύρου, "Ο Ψύλλος".

Παιδιά του χωριού θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν σπιτική λεμονάδα και ζελεδάκια.

Η ταινία ασχολείται με την ιστορία ενός μαθητή Δημοτικού, του Ηλία, σε κάποιο χωριό της χώρας. Ο Ηλίας (Παντελής Τριβιζάς) είναι ένα 12χρονο παιδί που εκδίδει μόνος του μια μικρή χειρόγραφη εφημερίδα τον ΨΥΛΛΟ κάπου σ’ ένα χωριό στα βουνά, δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία, για να ονειρεύεται μέσα απ’ αυτήν. Οι προσπάθειές του δε χαίρουν της εκτίμησης των ενηλίκων του χωριού που τον πειράζουν και τον αποκαλούν ειρωνικά «Ψύλλο». Οι γονείς του πιστεύουν πως τον αποσπά από τις σοβαρές σπουδές και του απαγορεύουν να συνεχίσει. Οι μόνοι σύμμαχοι του Ηλία είναι ο Γαλαξίας (ένας «κιχωτικός» εκκεντρικός τύπος που το ρόλο ερμηνεύει ο σκηνοθέτης) και η Κρινιώ (Κωστούλα Τσέλλου), μια ευαίσθητη συμμαθήτρια με την οποία δημιουργεί μια φιλία που εκτυλίσσεται σε ειδύλιο. 
 

Οι κοροϊδίες των συγχωριανών γίνονται με μιας θαυμασμός όταν μια Αθηναία δημοσιογράφος (Δήμητρα Χατούπη) φτάνει στο χωριό για να γράψει ένα άρθρο για τον Ηλία και τον ΨΥΛΛΟ, όμως συναντάει την αδιαλλαξία στο πρόσωπο των κατά τα άλλα καλοπροαίρετων ανθρώπων των γονιών του Ηλία. Ο Ηλίας αποκαρδιώνεται ακριβώς τη στιγμή που οι συγχωριανοί επιτέλους φαίνονται να αναγνωρίζουν το επίτευγμά του γιατί διαβλέπει τις ελπίδες τους για αυξημένο τουρισμό μέσα από τη δημοσιότητα. Δεν εμπιστεύεται ούτε τα κίνητρα της δημοσιογράφου και τελικά επιλέγει τη δική του διαδρομή, το λιγότερο ταξιδεμένο δρόμο, όπως έκανε πάντα… 

(από την ιστοσελίδα www.diavlos.gr)

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Tuesday the 14th. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων