Κοπή Πίτας της Αδελφότητας Μελιγγών και Βράβευση Φοιτητών

Εκτύπωση

Όπως κάθε χρόνο, η Αδελφότητα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, Ημέρα των Φώτων.

Παρά την πρωινή παγωνιά, ο δρόμος ήταν ανοιχτός για τους επισκέπτες χωριανούς που συνδύασαν την εορτή των Φώτων και τη λειτουργία στην εκκλησία με την κοπή της βασιλόπιτας. Η εκδήλωση βέβαια είναι ευκαιρία για να συγκεντρωθούν οι χωριανοί για τις καθιερωμένες ευχές για τον καινούργιο χρόνο, αλλά και για να γνωρίσουν τους νέους φοιτητές χωριανούς.

Μετά τη λειτουργία αγιασμού των υδάτων οι χωριανοί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Πνευματικό Κέντρο, και με καφέ και γλυκίσματα (δώρο της Βέτας και του γιού της Νίκου Τριανταφύλλου) αντάλλαξαν ευχές μέχρι που ξεκίνησε η προβολή φωτογραφιών και εγγράφων από το αρχείο της Κοινότητας Μελιγγών που χρησιμοποιήθηκαν για το φετινό ημερολόγιο.

Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η Βιβή Δρόσου - Παρασκευοπούλου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μελιγγιωτών Αθήνας "ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ", οι οποία πρόσφερε γλυκά σε όλους.

Τελειώνοντας το πρώτο, μη τυπικό, μέρος της συνάντησης, και ξεκινώντας το κυρίως μέρος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας υποδέχτηκε τους περισσότερους από 100 χωριανούς και σύντομα ενημέρωσε για θέματα της Αδελφότητας και του χωριού που σχετίζονται με τα εξής:

  • ανάγκη για ενεργοποίηση του Τοπικού Συμβουλίου για τη δημιουργία χώρου για το αρχείο της Κοινότητας
  • απόφαση για ενεργοποίηση κοινής πορείας των δύο συλλόγων του χωριού, Αδελφότητα και Σύλλογος ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ, σε πολλούς τομείς. Η έκκδοση του φετινού ημερολογίου από κοινού αποτελεί απόδειξη αυτής της απόφασης, και
  • ενέργειες και εργασίες για το Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών και την Βιβλιοθήκη Μελιγγών

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις νέων φοιτητών που κατάγονται από τους Μελιγγούς ( site de rencontre chrа“ТЉtien canadien Ελευθερία Κασαγιάννη του Γεωργίου, Βασιλική Τσώλη της Ελένης Ντάφλου, Αθανασία Βασιλείου του Γεωργίου, Μελισσάνθη Μάντζιου του Στέλιου και Γεώργιος Τάτσης mujeres solteras near me της Βάγιας Τσιάλιου).

Των βραβεύσεων προηγήθηκαν οι ευχές και χαιρετισμοί από τον rencontre hericourt 70400 Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Μπακόλα, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μελιγγών κ. Σταύρου Κωστούλα και την εκπρόσωπο του Συλλόγου "ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ" κα. Βιβή Δρόσου - Παρασκευοπούλου.

Στο τελείωμα της εκδήλωσης ο παπα-Στέλιος αφού ευχήθηκε σε όλους τους παρόντες έκοψε τη βασιλόπιτα.

hop over to this website site de rencontre bГ©bГ© Το φλουρί για φέτος έπεσε στους αγαπητούς Λουκία και Νικήτα Κρανά, οι οποίοι πρόσφεραν το αντίστοιχο αντίτιμο στην Αδελφότητα.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Tuesday the 18th. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων