Φωτογραφίες από τον καθαρισμό στην Δωδώνη - 2017

Εκτύπωση

Ωραία μέρα, ωραία παρέα, ωραία ατμόσφαιρα, ωραίος σκοπός!

Τέταρτη συνάντηση της εθελοντικής ομάδας της Αδελφότητας Απανταχού Μελιγγιωτών και των κατοίκων του χωριού Μελιγγοί, στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

Το σύνθημα cherche vetement femme grande taille no luck at online dating site de rencontres payant agence de rencontre yvetot flirten cala ratjada http://faddisandfaddis.com/limon/894 site de rencontre classement 2015 rencontre asiatique france http://www.tsv-warthausen.de/prikotre/7533 dating activities in chicago “MELIGGOI for DODONI – Φροντίζουμε τα μνημεία μας” ενεργοποίησε πάλι την ομάδα εθελοντών από τους Μελιγγούς προκειμένου να φροντίσουν επιλεγμένα σημεία της Δωδώνης ταυτόχρονα με εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται στα παιδιά της ομάδας, τα Μελιγγιωτόπουλα και τους φίλους τους.

View the embedded image gallery online at:
http://meliggoi.gr/index.php/other/739-fotografies-apo-ton-katharismo-stin-dodoni-2017?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigFreeId401d675956

Λίγο μετά τις 11:00’, η ομάδα εισήλθε στον αρχαιολογικό χώρο με προορισμό το σημείο εγκατάστασης της ομάδας. Εκεί, ύστερα από τις ανακοινώσεις του προέδρου της Αδελφότητας, χωρίστηκαν οι ομάδες των μεγάλων, τα δε παιδιά ακολούθησαν την Αγνή και τους άλλους γονείς με προορισμό την ιερή βελανιδιά και την ιερά οικία στο μαντείο.

Ανακοινώθηκε (i) η συνεργασία με αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων για την έκδοση δίγλωσσου ενημερωτικού φυλλαδίου για το σημαντικότερο μνημείο του χωριού μας, την βραχοσκεπή στη θέση Γούβες, (ii) διαγωνισμός για έργα παιδιών του χωριού με θέμα «Γιατί αγαπώ το χωριό μου, τους Μελιγγούς», με καταληκτική ημερομηνία την αρχή του Αυγούστου, και (iii) την παρουσίαση παιδικού βιβλίου την Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα, μετά το ευχέλαιο, στις 18:45’ , στην Πινακοθήκη Μελιγγών.

Αμέσως μετά, τρεις χειριστές με τα χορτοκοπτικά τους (Βασίλης Βραζέλης, Τάσος Σιώζος και Θωμάς Κωστούλας) ξεκίνησαν τη δουλειά τους στο Βουλευτήριο και το Πρυτανείο με συμπαραστάτες και βοηθούς τους υπόλοιπους εθελοντές, οι οποίοι με γάντια και τσουγκράνες μάζευαν τα κομμένα χόρτα.

Δουλειά, κουβέντα, πειράγματα, αγνάντεμα, καφές,  ξενάγηση και παλιές ιστορίες από τον χώρο! Ευχάριστες εικόνες και εμπειρίες.

View the embedded image gallery online at:
http://meliggoi.gr/index.php/other/739-fotografies-apo-ton-katharismo-stin-dodoni-2017?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigFreeId9f3ef24e66

Ταυτόχρονα, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο και άκουσαν για τους διαφορετικούς βωμούς, τις διαφορετικές θεότητες, το μαντείο και την ιερή βελανιδιά. Με βάση τις πληροφορίες που τους μεταφέρθηκαν, δημιουργήθηκε ένα παιχνίδι με κάρτες και τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες που παίξανε με ζωντάνια στο γρασίδι, δίπλα στην ιερά οικία.

View the embedded image gallery online at:
http://meliggoi.gr/index.php/other/739-fotografies-apo-ton-katharismo-stin-dodoni-2017?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigFreeId4657468362

Το τελευταίο σημείο καθαρισμού ήταν ο χώρος μπροστά στο αρχαίο θέατρο, όπου έγινε και η τελική κεντρική φωτογράφηση όλης της ομάδας δίνοντας υπόσχεση για την επόμενη συνάντηση του χρόνου.