Από την εκδήλωση για τον Βασίλειο Θεοδοσίου και τον Στέφανο Ντόβα

Εκτύπωση

Ημέρα γιορτής η δεύτερη μέρα του Πάσχα, και στην Πινακοθήκη Μελιγγών, σε μια διπλή εκδήλωση, έγινε ανακοίνωση για τον άγνωστο αγιογράφο Βασίλειο Θεοδοσίου και απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Μέλους της Αδελφότητας στον κ. Στέφανο Ντόβα.

Οι καλεσμένοι έφτασαν στον χώρο της Πινακοθήκης στις 11:30', με τη διαδικασία προετοιμασίας να έχει ολοκληρωθεί:

Την όλη (διπλή) εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας, φιλόλογος και πρώην Βουλευτής κ. Μιχάλης Παντούλας, ο οποίος κάλεσε για σύντομους χαιρετισμούς τον Πρόεδρο της Αδελφότητας, την Αντιπεριφερειάρχη κα. Μητροκώστα, τον πρ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμπίνα, τον Περιφεριακό Σύμβουλο κ. Λάζο, τον αντιδήμαρχο κ. Μπακόλα, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου κ. Παπαϊωάννου και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελιγγιωτών Αθήνας ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ κ. Κασαγιάννη, που εκπροσώπησε μαζί με την κα. Βιβή Δρόσου-Παρασκευοπούλου τους ΣΕΛΛΟΥΣ της Αθήνας.

Μετά τους χαιρετισμούς, ο κ. Παντούλας κάλεσε στο βήμα τον συντηρητή κ. Ιωάννη Λιούγκο που μίλησε για την Μεταβυζαντινή Ζωγραφική στην Ήπειρο, και στη συνέχεια τον χωριανό κ. Παναγιώτη Τζιόβα που ανακοίνωσε την ύπαρξη εικόνας που αγιογράφησε ο Βασίλειος Θεοδοσίου, στο τεμπλο της ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΕΛΙΓΓΩΝ.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Περικλής Παππάς αφού έδειξε τα αποσπάσματα του καταστατικού της Αδελφότητας που προβλέπουν το θεσμό του Επίτιμου Μέλους της Αδελφότητας, μίλησε και στη συνέχεια παρουσίασε σύντομο βιογραφικό του κ. Ντόβα. Παρουσία των μελών του Δ.Σ. της Αδελφότητας κ. Δήμητρη Τσιάλιου και κα. Χρυσούλας Κρανά, ο Πρόεδρος κ. Παππάς παρέδωσε τον πάπυρο για την Επιτιμοποίηση στο τιμώμενο πρόσωπο. Ο κ. Ντόβας, ευχαρίστησε την Αδελφότητα και το χωριό για την τιμή που του έγινε.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με προβολή φωτογραφιών από εκδηλώσεις που έχουν γίνει στο χωριό και τις οποίες συμμετείχε ο κ. Στέφανος Ντόβας.

Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι της αγαπητής Βιβής Δρόσου-Παρασκευοπούλου.

 

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Tuesday the 14th. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων