Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Αχλαδέας

Εκτύπωση

foxy and chica are dating

pnp hookup Η Ιερά Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Αχλαδέας Λάκκας Σουλίου ήταν η πρώτος σταθμός μιας σειράς εξορμήσεων - επισκέψεων της Αδελφότητας Μελιγγών με σκοπό "Να Γνωρίσουμε Τον Τόπο Μας".

click over here Περίπου 30 χωριανοί ξεκινήσαμε από το χωριό αλλά και από την πόλη των Ιωαννίνων με τελικό προορισμό το παλαιό μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Τόσκεσι (Αχλαδέα). Ο παπα-Γιώργης, από τις 7:30' το πρωί είχε ξεκινήσει τη λειτουργία και το ζεστό καθολικό του ανενεργού μοναστηριού υποδέχθηκε τους Μελιγγιώτες λίγο μετά τις 8.

Σιγά-σιγά, κάτοικοι της Αχλαδέας άρχισαν να καταφτάνουν στη εκκλησία, και προς το τέλος της λειτουργίας ακούσαμε από τον παπα-Γιώργη πληροφορίες για τον Ευαγγελιστή Ματθαίο.

Μετά τη μεταλαβιά, στο χαγιάτι της εκκλησίας, στον περίβολο, μαζί με καφέ και εδέσματα που έφεραν οι προσκυνητές, ο κ. Ευάγγελος Κολιάκης ντόπιος μελετητής, μας μίλησε για την ιστορία του μοναστηριού και της περιοχής, και στο τέλος με περιέργεια μεγάλη, ο παπα-Γιώργης και κάτοικοι του χωριού μας ξενάγησαν σε ένα από τα εναπομείναντα κελιά των μοναχών όπου σώζονται κάποια παλιά αντικείμενα που έχουν να κάνουν με την θεραπεία ψυχικών παθήσεων.

 

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Thursday the 13th. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων