Κοπή πίτας και βραβεύσεις από την Αδελφότητα Μελιγγών

Εκτύπωση

Όπως κάθε χρόνο, την ημέρα των Φώτων (Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018), η Αδελφότητα έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Με το τέλος της λειτουργίας, οι χωριανοί συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο όπου, συνοδεία καφέ και γλυκισμάτων, αντάλλαξαν ευχές, παρακολουθώντας παράλληλα την προβολή παλιών φωτογραφιών από τη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών μέχρι τις 11:00' όταν και με την άφιξη χωριανών από τα Γιάννενα, άρχισε η κύρια εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας υποδέχτηκε τους καλεσμένους και, εκμεταλλευόμενος την παρουσία πάνω από 100 χωριανών, αναφέρθηκε σε διάφορα σχετικά θέματα που σχετίζονται με την αντικατάσταση πορτών και παραθύρων στο κτίριο του σχολείου αλλά και την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου έργων συντήρησης του κτιρίου που στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις νέων φοιτητών που κατάγονται από τους Μελιγγούς (Βαρβάρα Λάππα, Ελένη Γκόντοβου, Χρυσόστομος Βασιλείου, Έλενα Νάκη, Αχιλλέα Σαρηγιαννίδη, Λουκία Κονιδάρη και Φώτη Τσιάλιο, του αθλητή του ταε-κβο-ντο (με 2 πανελλήνιες νίκες για το 2017) Μιχάλη Κασαγιάννη και τηςΝαταλίας Γιαννάκη (που παρουσίασε εξαιρετική πρόοδο στις σπουδές της στο πιάνο).

Ακολούθησε χαιρετισμός και ευχές του Αντιδημάρχου κ. Μπακόλα Βασίλη, του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης κ. Γιαννάκη Γρηγόρη και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μελιγγών κ. Κωστούλα Σταύρου, ενώ με χαρά ακούσαμε το μέλος του Συλλόγου των Μελιγγιωτών της Αθήνας ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ και αγαπητή Βιβή Παναγιωτοπούλου - Δρόσου να μεταφέρει στους χωριανούς, τις ευχές του Δ.Σ. ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ.

Στο τέλος, ο παπα-Στέλιος αφού ευχήθηκε έκοψε τη βασιλόπιτα. Το φλουρί για φέτος έπεσε στην αγαπητή Λένα Νάκη, σύζυγο του Παύλου Χ. Κοντοδήμου.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

 

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Sunday the 18th. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων