Αρχικές προτάσεις για την μουσειολογική μελέτη του Λ.Μ.Μελιγγών

Εκτύπωση

Στην συνάντηση της Κυριακής, η επιμελήτρια εκθέσεων και αρχιτέκτονας κα Ματίνα Δεδικούση παρουσίασε το γενικό περιεχόμενο μιας μουσειολογικής μελέτης που αφορά συλλογή αντικειμένων ενός μουσείου, και συζητήθηκε η περίπτωση του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών.

Παρουσία φίλων του μουσείου του χωριού, χωριανών που ενδιαφέρονται για το μέλλον και τη σωστή οργάνωση του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών, η κα Δεδικούση εξήγησε τα διαφορετικά στάδια οργάνωσης και εκπόνησης μιας μουσειολογικής μελέτης μαζί με τα άλλα 2 στάδια οργάνωσης ενός μουσείου: την τεκμηρίωση (που προηγείται) και την μουσειογραφική (που έπεται).

Στη συνάντηση ξεχώρισε η παρουσία της Λενιώς Σιώζιου (Ελένη Ντάφλου), η οποία με ενδιαφέρον και προσοχή άκουσε τις πληροφορίες γύρω από το τμήμα των υφαντών του μουσείου, και στην συζήτηση που ακολούθησε, συμφωνήθηκε με τους υπόλοιπους η πραγματοποίηση σεμιναρίου υφαντικής (ή κάτι παρόμοιο) στα πλαίσια του «ΜΕΛΙΓΓΟΙ – Καλοκαίρι 2018».

Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας, η οργάνωση του μουσείο στα πρότυπα ενός σύγχρονου μουσείου/οργανισμού αποτελεί μακροπρόθεσμο και σημαντικό στόχο και επιδίωξη. Για τον λόγο αυτό ο ρόλος της κας Δεδικούση είναι κρίσιμος, η δε δουλειά για την συγκεκριμένη μελέτη θα ξεκινήσει άμεσα έτσι ώστε σε 4 – 5 μήνες να παρουσιαστεί στους χωρινούς.

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Wednesday the 17th. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων