Υλικό από κοπή πίτας και βραβεύσεις της Αδελφότητας Μελιγγών

Εκτύπωση

Τελικά, η αναβολή της κοπής της πίτας, λόγω καιρού, βγήκε σε καλό αφού οι χωριανοί που συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού ήταν περισσότεροι απο τις προηγούμενες χρονιές!

Φέτος, η Αδελφότητα έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019. Συνοδεία καφέ και γλυκισμάτων, οι χωριανοί και οι χωριανές συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο όπου αντάλλαξαν ευχές παρακολουθώντας την προβολή παλιών φωτογραφιών από τη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών μέχρι τις 11:00' όταν και με την άφιξη χωριανών από τα Γιάννενα, άρχισε η κύρια εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας υποδέχτηκε τους καλεσμένους και ξεκίνησε με την παρουσίαση του νέου ημερολογίου της Αδελφότητας που έχει θέμα "Τα φαρμακευτικά φυτά της Ηπείρου" που μπορεί να βρει κανείς περπατώντας το χωριό. Δώδεκα επιλεγμένα φυτά, σε αντίστοιχους μήνες, παρουσιάζονται στις αντίστοιχες σελίδες του ημερολογίου με βάση τις δραστικές ουσίες που περιέχουν, τον τρόπο χορήγησης και λήψης των φυτών αυτών, αλλά και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες (παρενέργειες) που πιθανά να εκδηλωθούν σαν αποτέλεσμα της δράσεις των συστατικών του κάθε (φαρμακευτικού) φυτού.

Την σύντομη συζήτηση που ακολούθησε, με σύντομη ενημέρωση από τον πρόεδρο της Αδελφότητας και χαιρετισμό από my link τη γραμματέα του Συλλόγου Μελιγγιωτών Αθήνας "ΟΙ ΣΕΛΟΙ" κα. Βιβή Παναγιωτοπούλου - Δρόσου, ακολούθησε η βράβευση νέων του χωριού που διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε. Νέοι φοιτητές που κατάγονται από τους Μελιγγούς ( http://joetom.org/masljana/3601 Βακαλόπουλος Δημήτριος, Βαλεράς Γεώργιος, Γιαννάκη Ναταλία, Θεοφάνους Αδαμαντία, Σιώζος Θεοχάρης, Σταύρου Ελένη-Ευαγγελία και read what he said Τσόλη Βαρβάρα), τον μαθητή δημοτικού που διακρίθηκε σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό "Μικρός Θαλής" ( right here Νικολαϊδης Πέτρος), και των αθλητών του ταε-κβο-ντο ( https://www.reunionsaveurs.com/viopes/541 Μιχάλη Κασαγιάννη, με 2 πανελλήνιες νίκες για το 2018) και της τεχνικής κολύμβησης ( Source Ιωακείμ Καλαμπόκη, χάλκινο στα 100μ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης).

Στο τέλος, ο παπα-Στέλιος αφού ευχήθηκε έκοψε τη βασιλόπιτα.  quiero conocer hombres americanos Το φλουρί για φέτος έπεσε στην αγαπητή Βάσω Παππά, κόρη του Χρήστου Παππά, η οποία μένει μόνιμα στο χωριό τα τελευταία χρόνια.

Το φωτογραφικό υλικό από την φετινή εκδήλωση είναι της Τζούλιας Μάντη (1ο μέρος των φωτογραφιών) και της Βιβής Παναγιωτοπούλου-Δρόσου (2ο μέρος των φωτογραφιών):

Τζούλια Μάντη

 

Βιβή Παναγιωτοπούλου-Δρόσου

 
 

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Sunday the 17th. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων