Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στους Μελιγγούς Δωδώνης

Εκτύπωση

ruta 7 gorgs campdevanol

Ο καινούργιος χρόνος βρήκε τους Μελιγγιώτες και τις Μελιγγιώτισσες συγκεντρωμένους στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού να μοιράζονται ευχές για το ξεκίνημα του Νέου Έτους.

Η Αδελφότητα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και, ταυτόχρονα, βράβευσε παιδιά του Μελιγγών που διακρίθηκαν σε κάποιο τομέα τη χρονιά που πέρασε αλλά και νέους φοιτητές με καταγωγή από τους Μελιγγούς.

Αμέσως μετά το τέλος της λειτουργίας, συγκεντρωθήκαμε στο Πνευματικό, και μαζί με καφέ, τσάι και γλυκίσματα, ξεκίνησε η προβολή παλαιών φωτογραφιών του χωριού, μέχρι να καταφτάσουν οι συγχωριανοί μας από τα Ιωάννινα. Είναι η στιγμή που ενθουσιάζει κάθε έναν από το ακροατήριο, αφού προβάλονται φωτογραφίες του χωριού από τις δεκαετίες του '50 και του '60. 

Ακολούθησε η παρουσίαση του ημερολογίου για το 2020, με φωτογραφίες του χωριού, και θέμα "Μελιγγιώτικες παρέες και γλέντια".

Η κυρίως εκδήλωση ξεκίνησε μετά τις 11:30' με ανακοινώσεις του προέδρου της Αδελφότητας για την χρήση της αίθουσας, τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. την Κυριακή των Βαϊων, την έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου "Περί Μελιγγών" με θέμα την προέλευση του ονόματος του χωριού, την εκδρομή στη Μονή Γηρομερίου και το μνημόσυνο υπέρ πεσόντων Μελιγγιωτών στο ελληνο-αλβανικό μέτωπο (Κυριακή 13 Ιανουαρίου).

Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν ο Μιχάλης Κασαγιάννης (χρυσό μετάλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΤΕΑΚ ΒΟΝΤΟ παίδων - κορασίδων, Σέρρες 2019) και οι Ναταλία Καξερή - Δήμητρα Πέτρου για τη διάκρισή τους στε Διεθνή Διαγωνισμό Χορού (Βέροια 2019).

Ακολούθησαν οι έπαινοι σε νέους φοιτητές του χωριού. Οι νέοι επιστήμονες που έλαβαν τον τιμητικό έπαινο είναι:

Λευτέρης Βασιλείου, Χρυσόστομος Βασιλείου, Παναγιώτης Γούσης, Δημήτρης Κασαγιάννης, Λουκία Κρανά, Αφροδίτη Παππά, Χρύσα Σιάση, Κοσμάς Σίμπας, Ευταλία Σταύρου, Σταυρούλα Ταμπουράκη, Δημήτρης Τάτσης και Πηνελόπη Τσιώλα.

Λίγο πριν το κόψιμο της πίτας από τον πάτερ-Στυλιανό, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πάνος Βραζέλης και ο χωριανός Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Γιαννάκης ευχήθηκαν στους χωριανούς για Καλή και Δημιουργική Χρονιά.

Σχεδόν 200 άτομα, γεύτηκαν τη βασιλόπιτα που ετοίμασε η Βέτα και ο Νίκος Τριανταφύλλου, και το φλουρί έπεσε στο μέλος του Δ.Σ. Θωμά Κωστούλα.

Οι εξαιρετικές φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι της Τζούλιας Μάντη (Julia Manti Photography, Ioannina).

 

 

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Thursday the 23rd. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων