Η στήλη μας

Η στήλη μας

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΤΟ 1912-13

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΤΟ 1912-13 ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Τον Νοέμβριο του 1912 η ελληνική κυβέρνηση έδωσε την εντολή για επίθεση του στρατού για κατάληψη των Ιωαννίνων.

Η επιχείρηση δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ο rencontre rock Εσάτ Πασάς των Ιωαννίνων είχε καλά οχυρωμένη την Πόλη με βασική αμυντική γραμμή των Τουρκικών στρατευμάτων τα περιβόητα οχυρά του Μπιζανίου, με 30.000 άνδρες, χωρίς τους ατάκτους, με εφεδρεία άλλες 6.000 στους Φιλιάτες και 162 πυροβόλα.

Περισσότερα...

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Γιώτας Παρθενίου

Στην Αθήνα, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, από τις http://locus-studio.com/?privet=quiero-conocer-hombres-millonarios&426=ec εκδόσεις Γαβριηλίδη έγινε παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της χωριανής μας site de rencontres basse normandie Γιώτας Παρθενίου με τίτλο: local dating club online reviews «Τες νύχτες να 'σαι από σώμα».

Περισσότερα...

Κατάλογος αντικειμένων του Λαογραφικού Μουσείου

Ο Παύλος Χ. Κοντοδήμος πρόσθεσε ενέργεια και έφτιαξε έναν rencontre femme numero telephone κατάλογο με τα καταγεγραμμένα αντικείμενα που έχουν δωρηθεί στο http://www.congresopuebla.gob.mx/matilda/4597 Λαογραφικό Μουσείο και πρόσθεσε και τα ονόματα των δωρητών των αντίστοιχων αντικειμένων.

Ο κατάλογος βρίσκεται https://dunkl.co.at/deposti/4089 εδώ.

Οι ευχαριστίες προς τον Παύλο είναι πολλές και θερμές.

Καλή Χρονιά.

Το Δημοτικό Σχολείο Μελιγγών

Σύντομη ιστορική ανασκόπηση, του Πάνου Δημ. Τζιόβα

Το Δημοτικό Σχολείο Μελιγγών, ξεκίνησε την υποτυπώδη λειτουργία του, με βάση γραπτή μαρτυρία, πιθανότατα το 1059 μ.Χ., στο νάρθηκα της μονής της Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου οι καλόγεροι συγκέντρωναν και δίδασκαν, στα παιδιά των κολίγων καλλιεργητών της μοναστικής περιουσίας, τα κολυβογράμματα ή παπαδογράμματα.

Περισσότερα...

Διακρίσεων συνέχεια

Στο πρόσφατο Πανελλήνιο Κύπελλο Παίδων - Κορασίδων που έγινε στις 24 και 25.11.2012 στον Πολυγύρο-Χαλκιδικής, άλλο ένα χρυσό προστέθηκε στη συλλογή της χωριανής μας, Τσιώλα Πηνελόπης (του Κων/νου Τσιώλα και της Βραζέλη Γεωργίας). Πρωταθλήτρια Ελλάδος εις διπλούν λοιπόν και οι επιτυχίες συνεχίζονται για τους χωριανούς μας. Πάντα τέτοια.
tkd1th tkd2th

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Sunday the 20th. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων