Uncategorized

Επίσκεψη μαθητών Δημοτικού στο Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών και τη Βιβλιοθήκη της Αδελφότητας


Σήμερα, με χαρά υποδεχτήκαμε μικρούς μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής, στο χωριό μας.

Οι μαθητές με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν αρχικά το Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου της Γιαννοπλάτειας Σχολής Μελιγγών, και του οποίου τα εκθέματα καλύπτουν 4 αίθουσες-δωμάτια.

Για τη συνέχεια, το πρόγραμμα προέβλεπε παιχνίδι στην πλατεία. Ενδιάμεσα, μικρές ομάδες μαθητών ή μαθητριών περιηγήθηκαν στη Δανειστική Βιβλιοθήκη της Αδελφότητας (ψάχνοντας βιβλία και σερφάροντας -υποτυπωδώς- στο δίκτυο) και στην Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΑΔΑΠ) του χωριού (με επιτραπέζια παιχνίδια), που στεγάζονται στον πρώτο όροφο του παλαιού κτιρίου της Σχολής.

Ελπίζουμε τα παιδιά να περάσαν ωραία και ενθουσιασμένα να μεταφέρουν στους γονείς και σε φίλους τους, ευχάριστες εμπειρίες από τους Μελιγγούς.